Gemarineerde rode vruchten met gekonfijte selder en een crème van amandelen

Ingrediënten

marinade

  • rode vruchten
  • 4 el vodka
  • 2 el balsamicoazijn
  • ½ limoen, het sap en de zeste
  • zwarte peperbolletjes

gekonfijte selder

  • 2 el boter
  • 3 el selder
  • 1 el suiker

crème

Afwerking

  • notenolie
  • boter
  • geroosterde noten
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Gemarineerde rode vruchten:

  2. Snijd de aardbijen de zelfde grootte als de frambozen.

  3. Doe de vodka, balsamicoazijn, limoensap en zeste en de peperbolletjes in een pot en breng dit tot het kookpunt. Haal het van het vuur, en marineer hierin de rode vruchten voor 10 minuten.

  4. Gekonfijte selder:

  5. Laat de boter smelten, en voeg hier de suiker en de selder aan toe. Laat dit sudderen totdat het vocht grotendeels is verdwenen.

  6. Crème van amandelen:

  7. Doe de banketbakkersroom, zure room, yoghurt en de opgelegde amandelen in een blender, en mix dit tot een crème.

  8. Afwerking:

  9. Haal de vruchten uit de marinade en dresseer deze al op het bord. Laat de marinade nog even inkoken met een scheutje notenolie en een klontje boter.

  10. Werk het bord af met de gekonfijte selder, de crème van amandelen, enkele geroosterde noten en de opgemixte marinade.

5

Average: 5 (1 stem)