Tapas

Ingrediënten

patatas bravas

  • enkele gekookte aardappelen
  • peper en fleur de sel
  • enkele teentjes look
  • enkele takjes tijm
  • enkele laurierblaadjes
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 el paprikapoeder
  • 3 el cayennepeper
  • 2 el witte azijn
  • 2 el suiker
  • 400 gr gepelde tomaten in stukjes

gevulde dadels

  • 12 dadels
  • 12 dunne sneden gerookt spek
  • 1 blok verse geitenkaas

pan con ajo y tomate

  • 1 ciabatta
  • 1 tomaat
  • 1 teentje look
  • 100 gr gemalen kaas
  • oregano

almejas

  • 2 teentjes look
  • 1 tomaat
  • 1 chorizoworst
  • witte wijn
  • peper
  • enkele venusschelpen
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Spaans
Hapje

Bereiding

  1. Voor de patatas bravas:Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de gekookte aardappelen in de helft. Leg ze in een ovenschaal en kruid met peper en fleur de sel. Verdeel de look, tijm en laurier over de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. De aardappelen gaan in een oven van 200° tot ze goudbruin kleuren.

  2. Snij de ui en laat samen met de look aanstoven in een pan met olijfolie. Voeg er het paprika –en cayennepoeder aan toe en laat mee fruiten. Blus met de azijn en suiker, kruid met een snuifje zout. Roer regelmatig om. Doe er de gepelde tomaten bij en laat alles garen. Mix tenslotte de saus met een staafmixer en serveer over de aardappelen. Tip: als je niet van pikant houdt, gebruik je best wat minder cayennepoeder.

  3. Voor de gevulde dadels met geitenkaas:Verwijder de pitten uit de dadels en vervang deze door een stukje geitenkaas.Rol de gevulde dadels in de sneetjes spek en doorprik ze met een tandenstoker.Leg de dadels in een ovenschotel en kruid met peper. Deze mogen nu mee in de oven naast de patatas bravas.

  4. Voor de pan con ajo y tomate:Snij de ciabatta zodat de sneden in de broodrooster passen en toast ze.Wrijf het geroosterd brood in met de look en tomaat, beleg met 2 blaadjes oregano en werk af met de gemalen kaas.Leg ze op een bakplaat en grill ze met de rest van de tapas in de oven.

  5. Voor de almejas:Verhit een scheutje olijfolie in een pan, pers hierin de look uit.Snij de tomaat en chorizo in stukken en laat mee opbakken met de look. Voeg een scheutje witte wijn toe en kruid met peper.Doe er tenslotte de venusschelpen in en zet meteen het deksel op de pan. Laat enkele minuten pruttelen op een zacht vuur tot de venusschelpen open komen.

4
Average: 4 (2 votes)