Tapa van kleine inktvisringetjes met tomaten en basilicum
Ingrediënten
-
1 mespuntje cayennepeper
-
boter
-
3 teentjes knoflook
-
1 ui
-
4 gepelde tomaten
-
600 gr inktvisringetjes
-
1 mespuntje provencaalse kruiden
-
basilicum
-
peper
-
2 el gepelde tomaten in blik
-
zout
Bereiding
Snijd de inktvis in ringen, was ze en leg ze op een stukje huishoudpapier. Snijd de knoflook en de ui fijn en de tomaten in kleine blokjes.
Verwarm de boter en bak de inktvisringen 2 à 3 minuten om een mooie kleur te verkrijgen. Inktvisjes zijn mals en mogen niet te lang gebakken worden, anders krijgen ze een rubberachtige textuur.
Voeg er vervolgens de ui, de knoflook, de tomatenblokjes, de Provençaalse kruiden en de cayennepeper aan toe. Kruid met peper en zout. Laat ongeveer 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje. De inktvis en de tomaat laten hun jus vrij waardoor na vermenging ervan een heerlijke dikke saus ontstaat.
Laat alles gedurende 15 minuten sudderen. Versnipper de basilicum en voeg dit er vervolgens aan toe. Dien op met een stukje toast.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be