Zalmballetjes met paksoi en quinoa salade
Ingrediënten
-
500 gr rauwe wilde zalm
-
1 eiwit
-
½ bot pijpajuin
-
een halve rode ui
-
verse koriander
-
verse gember
-
200 gr quinoa
-
1 sjalot
-
1 teentje look
-
1 el olijfolie
-
magere kippenfond
-
peper
Bereiding
Neem een pannetje, doe hierin 1 el olijfolie, een teentje uitgeperste look en een sjalotje. Voeg 200 gram quinoa toe en laat kort aanbakken. Doe er vervolgens 400 ml kippenbouillon bij en laat koken.
Snij de zalm fijn, doe in een kom en meng met één eiwit, een halve bot koriander, een stukje gember, een halve rode ui en een halve bot pijpajuin. Breng op smaak met wat peper en rol er mooie balletjes van. Bak ze aan in een beetje olijfolie.
Snij de bladeren van de paksoi af en spoel ze grondig af. Snij in grove stukken en bak aan in een scheutje arachideolie. Blus met een scheutje oestersaus.
Serveer de zalmballetjes met een schep paksoi en een lepel quinoa.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be