Babi pangang
Ingrediënten
-
4 varkenslapjes (van de nek)
voor de marinade
-
½ ajuin
-
1 el fijngehakte gember
-
3 el koolzaadolie
-
1 teentje look (gehakt)
-
4 el zoute sojasaus
-
1 th l wokkruiden
-
1 th l citroensap
voor de saus
-
4 el koolzaadolie
-
½ zoete ajuin
-
1 teentje look
-
1 el fijngehakte gember
-
3 el bruine suiker
-
1 th l citroensap
-
1 el witte wijnazijn
-
1 el ketchup
-
1 el tomatenpuree
-
2 el chilisaus
-
2 dl water
-
1 tomaat (in blokjes)
-
pijpajuin in schijfjes
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de marinade.
Leg het vlees in een schotel en overgiet met de marinade. Dek af met aluminiumfolie en laat 2u trekken.
Doe het vlees in een kookpot en zet onder met water.
Laat 1 à 1,5u pruttelen op een licht vuur zonder deksel. Haal het vlees uit de pot en laat het volledig afkoelen.
Zet een wok op een hoog vuur en warm de olie op.
Snij het vlees in reepjes en bak aan in de wok.
Strooi de suiker erover en karamelliseer het vlees.
Voeg de ajuin en look toe en blus met citroensap en witte wijnazijn.
Voeg de ketchup, tomatenpuree, chilisaus en water toe en laat even pruttelen.
Schik het vlees op een bord. Overstrooi met de tomatenblokjes, bieslook, pijpajuin en koriander.
Serveer met rijst of noedels.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be