Sweet baby girl taart

Ingrediënten

Biscuit

Siroop

 • 1 sinaasappel (50 ml sap)
 • 150 gr water
 • 200 gr suiker

frambozenmousse

witte ganache

Afwerking

 • rolfondant (in verschillende kleuren: roze, wit, fushia, grijs, zwart, bruin, lichtblauw)
 • andere versieringen zoals suikerparels, een glitterstift)
Expert
4 personen
Meer dan 90 minuten
Dessert

Bereiding

 1. Deel 1: Biscuit. Verwarm over op 175 -180°C. Vet de taartvorm in met bakspray. Voor een grote en iets kleinere biscuit: meng 5 + 4 (600gr) eieren en 150 gr + 120 gr (270gr) suiker, verwarm al kloppend tot ongeveer 40°C. Klop koud tot een stevig en luchtig beslag (10 min of iets langer). Spatel voorzichtig de gezeefde (150 gr + 120gr= 270 gr) bloem onder het mengsel. Vul de biscuitvorm(en) (tot ongeveer 3/4). Bak de biscuitvormen 25 - 30 min. Wanneer de biscuits gaar zijn: omkeren op een rooster of schone handdoek en laten afkoelen.

 2. Deel 2: Suikersiroop met sinaasappeltoets. Breng 150 g rwater en 200 gr suiker aan de kook, laat afkoelen. Voeg een geut (50 ml) vers sinaasappelsap toe.

 3. Deel 3: Witte ganache. Kook de 300 groom, giet over de 600 gr callets of gebroken chocolade. Roer tot de chocolade is gesmolten en laat afkoelen op kamertemperatuur.

 4. Deel 4: Frambozenmousse. Week de 3 gelatineblaadjes in koud water. Pureer 250 g frambozen met 125 - 150 gr suiker. Los de gelatine op in het sap van een halve citroen en meng met een paar eetl. frambozenpuree. Vermeng met de rest van de frambozenpuree. Klop de (500 gr.) slagroom halfstijf. Spatel voorzichtig de room door de massa. Voeg als laatste ongeveer 100 g gekneusde frambozen toe (of verdeel ze nadien in de mousse). Laten opstijven in de koelkast.

 5. Deel 5: Assemblage. Zet de gewenste taartschotel al op de draaiende kaasplank om makkelijk te werken. Verdeel biscuit(s) in drie delen door horizontaal in 2 te snijden. Besprenkel de onderste laag met suikersiroop. Spuit een dijkje van witte ganache. Vul het onderste deel royaal met confituur (eventueel iets opgewarmd voor smeerbaarheid). Besprenkel de middelste laag met suikersiroop. Spuit opnieuw een dijkje van witte ganache. Vul het middelste deel royaal met de frambozenmousse en gekneusde frambozen. Leg het bovenste deel erop.

 6. Deel 6: Afsmeren met witte ganache en bekleden met rolfondant. Verdeel de overige ganache egaal over de taart(en), laat even opstijven in de frigo. Eventueel kan je ondertussen boetseren met rolfondant en ze ook al uitrollen. Bekleed de taart(en) met 500 gr. uitgerolde witte fondant

 7. Deel 7: Decoreren. Decoreer de taart(en) met roze en bruine of grijze rolfondant. Strepen (3,5 - 4 cm), bloemetjes, fondanttouwtjes, een fondant beertje met dekentje, babyschoentjes, papflesje, blokjes. Werk onderaan af met een lint of een touw fondant.

5
Average: 5 (1 vote)