Babi pangang van Sofie Dumont

Ingrediënten

voor de marinade

voor de saus

  • ½ zoete ui
  • 1 teentje look
  • 2 th lepels koolzaadolie
  • 1½ th lepel geconcentreerde tomatenpuree
  • 300 ml water
  • 4 el sweet chili saus
  • 4 el bruine suiker
  • 4 el citroensap
  • 3 el tomatenketchup
  • 1½ el witte wijnazijn
  • 1 el maïzena

Voor de atjar tjampoer

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Aziatisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Vermeng alle ingrediënten voor de marinade

  2. Hak ¾ van de zoete ui fijn en verstrooi over de varkenslapjes. Besprenkel vervolgens de marinade over de varkenslapjes en laat twee uur marineren

  3. Doe de gemarineerde varkenslapjes in een pot en dek af met water. Zorg dat ze net onder staan. Kruid met zout en laat een uurtje verder pruttelen op een zacht vuur

  4. Dep de varkenslapjes droog en bak ze vervolgens aan in de pan tot ze gekarameliseerd zijn. Serveer met de gekookte basmatirijst, de atjar tjampoer en de saus.

  5. Bereidingswijze van de saus: Hak ¼ zoete ui en een teentje look fijn

  6. Verhit de koolzaadolie in een wokpan en laat de ui en look hierin aanstoven. Voeg de geconcentreerde tomatenpuree en de fijngehakte gember toe. Blus met het water

  7. Doe de sweet chili saus, de bruine suiker, het citroensap, de tomatenketchup en de witte wijnazijn in de wokpan. Kruid met een snuifje zout

  8. Dik de bijna afgewerkte saus aan met een eetlepel maïzena en wat water. Laat +/- 2 minuten verder pruttelen. Giet de saus vervolgens in een aparte kom

  9. Bereidingswijze van de atjar tjampoer: Laat een fijngehakt teentje look en sjalot aanstoven in een wokpan. Vermeng met het gemberpoeder en de kurkuma. Blus met de witte wijnazijn.

  10. Vermeng vervolgens met de rietsuiker en een halve theelepel zout. Voeg er tenslotte de fijngesneden groenten bij en laat +/- 4 minuten pruttelen met het deksel op

0
Nog geen stemmen