Croquembouche

Ingrediënten

  • soezen (zie link recept hieronder)
  • crème patissière (zie link recept hieronder)
  • 1 dl room
  • 1 vel bladerdeeg
  • 375 gr klontjes suiker
  • 3 dl zuiver water uit de fles
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Snij het bladerdeeg op de gewenste grootte. Bak het in een voorverwarmde oven van 180°c gedurende 20 min.

  2. Snij een gaatje in de onderkant van de soezen. Voeg de extra room bij de crème patissière en roer goed door. Giet dit in een spuitzak. Spuit de soezen vol met de crème.

  3. Doe de suikerklontjes, samen met het water in een kookpot. Zet op een hoog vuur en laat koken. Veeg de binnenrand van de pot af en toe schoon met een proper nat borsteltje. TIP: nooit roeren terwijl de karamel zich vormt!

  4. Haal het bladerdeeg uit de oven en leg op een mooie schaal. Wanneer de karamel goudgeel is, zet dan de bodem van de kookpot heel even in koud water om het koken te stoppen.

  5. Dop voorzichtig de onderkant van de soezen één voor één in de karamel. Schik ze in een cirkel op het bladerdeeg. Bouw zo laag per laag een toren tot een punt.

  6. Neem een vork, dep in de karamel en besprenkel de toren hiermee. Besprenkel een boterpapier met karamel en gebruik als extra versiering.

0
Nog geen stemmen

Croquembouche

1. Maak een basis voor de toren
2. Maak de vulling van de soezen iets lopender
3. Maak een echte karamel