Ann Vertriest
Hartig tomatentaartje
Ingrediënten
-
1 rol vellen kant-en-klaar bladerdeeg
-
4 el pesto
-
500 gr (kers)tomaten
-
verse tijm en rozemarijn
-
1 sjalot in fijne ringetjes
-
enkele blaadjes basilicum
-
peper en zout
-
olijfolie
-
boter om vorm in te vetten
Bereiding
Vet een lage bakvorm grondig in. Leg er het bladerdeeg in en druk de randen goed aan. Duw de overtollige randen terug naar binnen, zodat je een mooie dikke rand hebt.
Bestrijk de bodem met de pesto. Snij de tomaten in plakjes en verdeel over de taart. Hak wat tijmblaadjes en wat rozemarijn fijn en bestrooi hiermee de taart. Ook de sjalot mag erover en kruid met peper en zout. Besprenkel met wat olijfolie.
Zet de taart 20 minuutjes in een voorverwarmde oven op 220°.
Als de taart gebakken is mag je er de basilicum erover scheuren.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be