Kaisersmarrn

Ingrediƫnten

  • 50 gr eieren
  • 60 gr kristalsuiker
  • 125 gr patisseriebloem
  • 125 ml melk
  • 60 gr rozijnen
  • 2 el rum
  • echte boter
  • poedersuiker
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Laat de rozijnen weken in de rum.

  2. Scheid de eieren.

  3. Klop de eigelen en de helft van de suiker met de mixer schuimig.

  4. Klop de eiwitten met de rest van de suiker stevig op.

  5. Voeg de bloem en de melk beetje bij beetje bij het eigeel.

  6. Roer voorzichtig door met een garde tot alle klonters weg zijn.

  7. Spatel het opgeklopte eiwit hier voorzichtig onder.

  8. Smelt boter in een anti-kleefpan en zet op een zacht vuur.

  9. Giet een dikke laag deeg in de pan.

  10. Strooi de geweekte rozijnen erover en laat een 5-tal min bakken.

  11. Draai de kaisersmarrn om en laat nog een paar minuten zachtjes bakken.

  12. Snij de kaisersmarrn in stukken en overstrooi met poedersuiker.

0

Nog geen stemmen

Kaisersmarrn

1. Klop het eiwit en eigeel op met suiker
2. Werk met zuiver eiwit
3. Mix met kloppertjes
4. Gebruik een anti-kleefpan