Lamsschenkel
Ingrediënten
-
4 grote lamsschenkels
-
klontje boter
-
peper en zout
-
1 ajuin
-
4 wortelen
-
2 tenen look
-
1 el paprikapoeder
-
1 el kerriepoeder
-
6 dl water
-
3 el rundsbouillon
-
1 el tomatenpurree
Bereiding
Giet olijfolie in een brede stoofpan, voeg de boter toe en zet op een hoog vuur.
Kruid de schenkels met peper en zout en bak ze aan in de pan.
Snij de wortelen in schijfjes, snij de ajuinen, sjalotten, selder en look grof.
Draai het vlees om en doe de groenten mee in de pan.
Kruid met paprika en kerrie.
Breng op smaak met tijm en laurier, zet bijna onder met water.
Voeg tomatenpuree en bouillon toe.
Zet er een deksel op en laat 2u zachtjes sudderen.
Laat nog een half uur sudderen zonder deksel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be