Boeuf Bourguignon met champignons, spek, zilveruitjes en rode wijn
Bereiding
Snijd het vlees in stukken van 4 op 4 cm. Marineer het vlees in de wijn samen met de fijngesneden prei, de wortelen, de selder, de ui, de tijm en de laurier.
Laat deze bereiding één nacht rusten.
Haal alles door een vergiet en bewaar het vocht van de marinade. Bak het vlees in een beetje Alpro soya Bakken en Braden tot het aan alle kanten mooi bruin is en voeg er vervolgens het spek in reepjes aan toe.
Strooi er de bloem overheen en blus het met water en de wijn van de marinade tot het geheel mooi ondergedompeld is.
Voeg er vervolgens de Piet Huysentruyt Runderbouillon aan toe. Laat het geheel gedurende ongeveer 2 uur garen. Versnijd de champignons in 4 stukjes en voeg ze samen met de zilveruitjes na 1 ½ uur toe aan het vlees.
Serveer met puree en strooi er een beetje fijngehakte peterselie overheen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be