Boeuf Bourguignon met champignons, spek, zilveruitjes en rode wijn

Ingrediënten

  • ½ l water
  • 25 zilveruitjes
  • 4 reepjes breydelspek
  • 250 g champignons
  • 1 ui
  • 1 takje tijm
  • 2 stengels selder
  • 2 wortelen
  • 1 kg rundsvlees
  • ½ l rode wijn
  • 2 el Runderbouillon
  • vetstof bv. Alpro bakken en braden
  • 2 peterselie

Boeuf Bourguignon, deze stoofpot is een Franse klassieker. Ideaal op een winterse avond of tijdens de feestdagen. 

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd het vlees in stukken van 4 op 4 cm. Marineer het vlees in de wijn samen met de fijngesneden prei, de wortelen, de selder, de ui, de tijm en de laurier. 

  2. Laat deze bereiding één nacht rusten. 

  3. Haal alles door een vergiet en bewaar het vocht van de marinade. Bak het vlees in een beetje Alpro soya Bakken en Braden tot het aan alle kanten mooi bruin is en voeg er vervolgens het spek in reepjes aan toe. 

  4. Strooi er de bloem overheen en blus het met water en de wijn van de marinade tot het geheel mooi ondergedompeld is. 

  5. Voeg er vervolgens de Piet Huysentruyt Runderbouillon aan toe. Laat het geheel gedurende ongeveer 2 uur garen. Versnijd de champignons in 4 stukjes en voeg ze samen met de zilveruitjes na 1 ½ uur toe aan het vlees. 

  6. Serveer met puree en strooi er een beetje fijngehakte peterselie overheen.

0
Nog geen stemmen