Konijn met pruimen

Ingrediënten

  • 2 flesjes bruin bier
  • 1 konijn
  • 20 gedroogde pruimen
  • 2 ajuinen
  • 1 el groentebouillon
  • ½ dl water
  • 4 el balsamicoazijn
  • bruine suiker
  • 4 el bloem
  • 200 gr spekblokjes
  • bakboter
Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd het konijn in stukken. Snijd de ajuin in schijfjes. Bak het konijn bruin in bakboter in een wijde pan samen met de ajuin en het spek. Overstrooi met 4 el bloem en blus met het bier en het water.

  2. Voeg de bouillon toe samen met de balsamico, bruine suiker, tijm en laurier. Laat opkoken en verder garen op een licht vuurtje gedurende anderhalf tot twee uur.

  3. Voeg de pruimen na 45 minuten toe. Overstrooi met peterselie en serveer met gekookte aardappelen.

0
Nog geen stemmen