Gestoofde lamsschenkel en gremolata met sinaasappel

Ingrediënten

voor de gremolata

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Bak de lamsmuizen aan alle zijden aan in een grote stoofpan met de boter en de olie. Kruid met peper en zout.

  2. Neem de lamsmuizen eruit en stoof in dezelfde pan de geschilde en in stukken gesneden wortelen aan met de hele gepelde sjalotten. Bestrooi na 2 minuten met bloem. Meng gedurende 1 minuut en voeg vervolgens de lamsmuizen, het kruidentuiltje, 50 cl warm water en het verkruimelde bouillonblokje toe.

  3. Dek af en laat ten minste 1.30 uur sudderen op een erg zacht vuurtje. Keer de lamsmuizen af en toe. Het vlees moet erg mals worden.

  4. Gremolata: hak de blaadjes peterselie fijn, pers het teentje knoflook en rasp de zeste van de sinaasappel. Meng alles door elkaar. Tip: je kunt de sinaasappelzeste ook vervangen door citroenzeste. 

  5. Dien de lamsmuizen op met de groenten en strooi er de gremolata overheen.

5

Average: 5 (1 stem)