Loempia met kip en groenten

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 8 vellen rijstdeeg
  • koriander
  • 1 eigeel
  • wokkruiden
  • 2 wortelen
  • 250 gr sojascheuten
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Snij alle groentjes, alsook de kip in kleine stukjes. Doe een beetje olie in de wok, stoof de kip goed heet aan en voeg er de groentjes, behalve soja bij. Laat enkele minuten stoven, doe er de sojascheuten bij en voeg de koriander toe. Haal onmiddellijk uit de wok. Leg de rijstblaadjes tussen een natte handdoek en laat ze 3 minuten rusten.

  2. Leg het mengsel op de rijstblaadjes, bestrijk de randjes met eigeel en rol zeer voorzichtig op. Zorg voor een dubbele oprolling. Laat een half uurtje drogen. Leg de loempia voorzichtig in de friteuse (die op 180° staat) en laat 4 à 5 minuten bakken. Oppassen voor kleine gaatjes, als er vet inkomt ontploft de loempia.

0
Nog geen stemmen

SOS Piet 3

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020984231

Loempia met kip en groenten

1. Vermijd vocht in de vulling
2. Week het deeg in een natte doek
3. Vul de loempia's voorzichtig op