Loempia met kip en groenten
Ingrediënten
-
1 kipfilet
-
8 vellen rijstdeeg
-
koriander
-
1 eigeel
-
wokkruiden
-
2 wortelen
-
250 gr sojascheuten
-
1 prei
Bereiding
Snij alle groentjes, alsook de kip in kleine stukjes. Doe een beetje olie in de wok, stoof de kip goed heet aan en voeg er de groentjes, behalve soja bij. Laat enkele minuten stoven, doe er de sojascheuten bij en voeg de koriander toe. Haal onmiddellijk uit de wok. Leg de rijstblaadjes tussen een natte handdoek en laat ze 3 minuten rusten.
Leg het mengsel op de rijstblaadjes, bestrijk de randjes met eigeel en rol zeer voorzichtig op. Zorg voor een dubbele oprolling. Laat een half uurtje drogen. Leg de loempia voorzichtig in de friteuse (die op 180° staat) en laat 4 à 5 minuten bakken. Oppassen voor kleine gaatjes, als er vet inkomt ontploft de loempia.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be