Vegetarische loempia

Ingrediënten

  • 1 el water
  • water
  • 4 vellen brickdeeg
  • 1 eigeel
  • 2 el fijngehakte koriander
  • Alpro soya Tofu (gekruid)
  • 1 el maïszetmeel
  • PH Groentenbouillon
  • PiH Wokmolentje
  • 1 grote wortel
  • sojascheuten
  • 1 preiwit
  • 1 th lepel kurkuma
  • 1 el curry
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de wortel en de prei fijn in julienne. Stoof de groentjes in een beetje arachideolie en voeg er de tofublokjes aan toe. Stoof alles gaar, maar houd het nog een beetje krokant. Voeg op het eind de gehakte koriander toe. Schik detofu en de groentjes op een velletje keukenrol om het overtollige vet te absorberen. Laat alles afkoelen.

  2. Verdeel het mengsel op je deeg, rol het deeg 1 keer om en plooi dan de zijkanten goed dicht. Rol vervolgens de loempia helemaal dicht en kleef het uiteinde dicht met een beetje eigeel om een perfect gesloten loempia te verkrijgen. Laat de loempia vervolgens rusten in de koelkast. Bak de loempia's zo'n 5 à 6 minuten op 180 graden. Schik de loempia's voor het serveren op een velletje keukenrol om het overtollige vet te absorberen.

  3. Voor de saus: meng alle ingrediënten (behalve het maïszetmeel en het water) in een pannetje en breng ze aan de kook. Los het maïszetmeel op in de 2 el water en voeg dit toe aan de saus. Schik de fijngehakte Chinese kool op een bord, leg hierop de loempia en werk af met de saus.

0
Nog geen stemmen