Loempia met kip
Ingrediënten
-
20 loempiavellen (Spring roll pastry)
-
150 g kippengehakt
-
100 g sojascheuten
-
1 eiwit
-
50 g sojavermicelli
-
1 ui
-
1 prei
-
1 el vissaus
-
1 el sojasaus
-
1 el Ketjap
-
loempiasaus
-
peper en zout
Bereiding
Hak de prei,de ui en de wortel heel fijn.
Week de sojavermicelli in heet water. Was en droog de sojascheuten. Meng het kippengehakt met de sojavermicelli, de prei, de wortel , de sojascheuten en de ui. Breng op smaak met de vissaus, de sojasaus, de ketjap, het zout en de peper.
Leg steeds 1 loempiavel met de punt naar jou gericht en leg een rolletje vulling horizontaal op het vel. Rol strak op en kleef hem nadien dicht met het losgeklopte eiwit. Frituur de loempia’s in plantaardige olie op 180°C tot ze goudbruin en gaar zijn gedurende ongeveer 3 à 4 minuten.
Serveer met de loempiasaus en de kruidensla. (sla, munt, koriander, komkommer, lente-ui, enz...)
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be