Nem met kip
Ingrediënten
-
300 gr kipfilet
-
2 wortelen
-
1 ei
-
50 gr engelenhaar (fijne glasnoedels)
-
100 gr sojascheuten
-
1 kleine ui
-
40 blaadjes rijstpapier (16 cm diameter)
-
6 gedroogde zwarte paddenstoelen
-
2 el vissaus
-
peper en zout
Bereiding
Maal het kippenvlees vlug fijn in de keukenrobot. Laat de zwarte champignons gedurende 30 minuten weken in warm water. Maal fijn in de keukenrobot. Schil de wortelen en maal ze fijn in de keukenrobot. Hak de ui in kleine stukjes. Week het engelenhaar gedurende 15 minuten in lauw water. Laat uitlekken en knip in stukjes. Leg al deze ingrediënten in een grote kom en meng grondig. Kruid met vissaus, suiker, zout en peper.
Zet een grote kom met heet water klaar. Dompel het rijstpapier erin en haal het er onmiddellijk weer uit. Leg het rijstpapier op een vochtige doek. Leg een grote eetlepel vulling aan de bovenzijde van het rijstpapier. Plooi de onderzijde van het rijstpapier over de vulling. Plooi dan de zijkanten dicht. Rol op tot een rolletje.
Bak de nems in de friteuse op 180°C. Serveer met kropsla en verse muntblaadjes. Gebruik vinaigrette van vissaus (zie bij recept ‘Lenterolletje van kwartel’) als dipsaus. Deze nems kunnen ook bereid worden met varkensvlees, vis, scampi of tofu.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be