Melkkroketjes

Ingrediënten

  • 1000 ml magere of halfvolle melk
  • scheutje water
  • zeste van 1 citroen
  • 100 gr kristalsuiker
  • 3 eigelen
  • 100 gr maiszetmeel
  • 6 gr gelatine
  • arachideolie
  • bloemsuiker

om te paneren

  • eigeel gemengd met water
  • paneermeel
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Giet een scheutje water in een kookpot. Giet 800 ml melk erbij en zet op een middelmatig vuur. Doe de zeste van citroen erbij, een opengesneden vanillestok en laat opkoken.

  2. Doe de eigelen en suiker samen en klop stevig op met een garde. Giet de kokende melk al roerend bij de opgeklopte eigelen. Giet dit terug in de kookpot en roer goed door op een licht vuur.

  3. Meng het maiszetmeel met de 200 ml melk en roer alle klonters eruit. Giet dit al roerend mee in de kookpot en laat zachtjes opkoken. Blijf goed roeren terwijl de pudding indikt.

  4. Week de gelatine in koud water. Wring uit, doe bij de pudding en roer goed door.

  5. Giet de pudding in een platte schotel en laat 2 à 3u afkoelen in de koelkast. Snij de pudding in platte rechthoeken. Haal ze voorzichtig door het eigeel en vervolgens door het paneermeel.

  6. Giet arachideolie in een antikleefpan en zet op een hoog vuur. Bak de kroketten in de hete olie tot ze mooi bruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  7. Versier met bloemsuiker.

0
Nog geen stemmen

Melkkroketjes

1. Gebruik magere of halfvolle melk
2. Giet eerst een beetje water op de bodem van de kookpot
3. Voeg minder suiker toe en klop op met eigeel
4. Voeg gelatine toe
5. Bak ze in hete olie