Moelleux au chocolat met een fris rood fruitslaatje

Ingrediënten

  • 125 gr fijne kristalsuiker
  • 350 gr hoeveboter
  • 125 gr patisseriebloem
  • 7 eieren
  • 250 gr donkere chocolade pastilles

rode fruitsla

  • zwarte peper
  • 1 bakje bessen
  • 1 bakje frambozen
  • 1 bakje aardbeien
  • 1 pakje munt
  • suikersiroop
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Dessert

Bereiding

  1. De chocolade zachtjes laten smelten.

  2. De boter laten we tot beurre noisette kleuren,dit doen we om een karameltoets vrij te krijgen in de boter.

  3. Ondertussen scheiden we de eieren en de eidooiers samen met de suiker opkloppen tot een ruban.

  4. Verwarmen de oven voor op 180°C.

  5. Giet straalsgewijs de boter bij de chocolade en spatel dit zachtjes onder de ruban.

  6. Het eiwit opkloppen en juist voordat het eiwit stijf is voeg je een snuifje suiker of zout toe voor een nog betere stevigheid van het eiwit.

  7. Ook het opgeklopte eiwit spatelen onder het chocoladebeslag. Vervolgens het beslag verdelen over ovenbestendige potjes. Let wel op dat je de potjes niet tot aan de rand vult want anders lopen deze over bij het bakken in de oven!!!!! Deze schuiven we dan in de voorverwarmde oven gedurende 8minuten op180°C

  8. Ondertussen de aardbeien wassen en snijden het fruit in gewenste vormen,laat over voor te garneren. Het fruit mengen met suikerwater en geraspte limoen,een draai van de pepermolen en verse gesneden munt.

  9. Gebruik een ring om het fruit in te dresseren en werk dit af met een takje munt. Strooi een beetje bloemsuiker over de moelleux.

0
Nog geen stemmen