Bananensoep

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 30 gr boter
  • 1 ui
  • 1 wit van een prei
  • curry
  • 4 dl kippenbouillon
  • 2 dl lichte sojaroom
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Soep

Bereiding

  1. Snijd de bananen in kleine blokjes. Hoe kleiner, hoe korter de gaartijd. Hoe groter, hoe langer de gaartijd. Haal er ook zeker de pit uit, door de twee uiteinden van de banaan eraf te snijden.

  2. Hak de ui fijn zodat deze straks makkelijker gemixt kan worden. Snijd het wit van de prei ook heel fijn. Het groen van de prei zou ervoor zorgen dat de soep een groene schijn krijgt en dat moet vermeden worden.

  3. Smelt een beetje Fama in een pan en wacht tot ze gaat 'zingen'. Laat de margarine zeker niet te bruin worden zodat een bruinkleurige soep vermeden kan worden. Stoof nu de bananen, de ui en de prei mooi aan. Op die manier blijft er veel smaak in het mengsel. Kruid met peper, zout.

  4. Blus de soep met kippenbouillon en room en voeg de curry toe. Laat de soep zo'n 10 minuten koken. Niet langer want anders gaat de soep van kleur veranderen. Als de soep te lang kookt, verliest ze veel te veel vocht en wordt het een papperige soep, zoals een milkshake en dat moet vermeden worden.

  5. Gebruik een blender of een mixer. Met een blender is de soep echter fijner gemixt. We hebben geen aardappelen toegevoegd want het zetmeel van de banaan zorgt al voor genoeg binding. Werk het geheel af met een beetje curry.

5
Average: 5 (1 vote)