Asperges met breydelspek

Ingrediënten

  • toastbrood
  • 8 sneetjes breydelspek
  • 2 gr maïszetmeel
  • 100 gr geraspte parmezaan
  • 10 cl room
  • 10 cl melk
  • scheutje room
  • 1 laurierblad
  • snuifje suiker
  • zout
  • 12 witte asperges
  • 4 kwarteleitjes
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Schil de asperges en houd de schillen voor het kookwater. Kook de schillen met zout, snuifje suiker en het laurierblaadje. Laat dit een half uurtje trekken. Zeef de bouillon en kook hierin de asperges gaar. Bewaar de bouillon.

  2. Maak de vélouté : 4 asperges mixen met wat aspergebouillon en een scheutje room. Kruiden met peper en zout en eventueel wat nootmuskaat.

  3. Rol de overige gekookte asperges in het breydelspek (topjes vrijlaten).

  4. Breng water aan de kook met een flinke scheut azijn en een snuifje zout. Breek de kwarteleitjes en leg elk eitje in een kommetje. Laat ze dan voorzichtig in het kokend water glijden en pocheer 1 minuut.

  5. Serveren in een diep bord : schep hierin een lepeltje aspergevélouté, schik de asperges erbij, met daarbovenop het kwarteleitje. Verder afwerken met een toastje, wat jonge spinazieblaadjes en enkele druppeltjes olijfolie.

0
Nog geen stemmen