Waterkerssoep met koriander
Bereiding
Snijd de groenten in kleine blokjes. Hoe kleiner hoe beter, hoe sneller ze gaar zullen zijn. Hoe groter je de stukken snijdt, hoe langer ze moeten koken.
Rol de waterkers in een bolletje en hak dat fijn. Hak het fijn, want je moet dat straks mixen en hoe fijner je de waterkers hakt, hoe makkelijker je het straks kan mixen zonder dat het in draden trekt.
Smelt wat Fama in een pan en wacht tot ze gaat 'zingen'. Laat de boter zeker niet te bruin worden want dan heb je een bruine kleur in je soep en dat moet je vermijden. Stoof nu alle groenten mooi aan. Op die manier blijft er veel smaak in je groenten. Kruid ook de groenten met peper en zout. De aardappelen zorgen voor de binding. Blus nu met het water.
Laat de soep zo’n 10 minuten koken. Mix de soep. Hak nog een beetje waterkers om op het laatst door de soep te mixen. Zo krijg je een mooie groene kleur en de sterke smaak van de waterkers komt er beter door.
Hak de koriander en voeg ze in een soep bord met een beetje Alpro soya cuisine en dresseer. De Alpro soya cuisine zorgt voor de smeuïgheid en verzacht de smaak.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be