Slaatje met miniloempia's van scampi en een zoetzuur sausje

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Rol de gekruide scampi in de velletjes en kleef ze dicht met het eigeel. Bak ze kort aan in de frituurpan op 180 ...
Ingrediënten: scampi, loempiavelletjes (Springroll Pastry), sla, eigeel, wijnazijn
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Hapje 4 personen

Advocaat

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Doe de eigelen in een kom, voeg er de vanillesuiker en de suiker bij en klop dit gedurende minstens 10 minuten ...
Ingrediënten: extra fijne suiker, alcohol, eieren, vanillesuiker, gecondenseerde melk
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Dessert 4 personen

Nem van kip met pikante saus

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Verwarm het frietvet voor tot 180°C. Laat de Chinese paddenstoelen en het engelenhaar op voorhand weken in water. ...
Ingrediënten: kipfilet, wortelen, ei, engelenhaar of sojavermicelli, sojascheuten
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch Hapje 4 personen

Negroni virgin, dé Italiaanse cocktailklassieker helemaal alcoholvrij

Verwarm de oven voor op 150°C.  ...
Ingrediënten: granaatappel, hibiscusthee (op 25cl heet water), zeste van sinaasappel, kruidnagel per persoon, steranijs per persoon
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Italiaans 4 personen

Limoncello met spumante

Piet Huysentruyt - Piet speelt met vuur

Schil de citroenen met een dunschiller (zeste). Voeg de sliertjes bij de alcohol. Laat een week rusten in het donker ...
Ingrediënten: suiker, water, alcohol 90%, bio citroenen, Crémant de bordeaux, Cava of Spumante
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Italiaans Dranken 4 personen

Speculoos latte & pepernoten van Sandra Bekkari

Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari

Bekijk de video stap voor stap! ...
Ingrediënten: cashewnoten, gesmolten kokosolie, volkoren speltmeel, koekkruiden, ahornsiroop
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten 4 personen