11 burgers voor groot en klein

dinsdag, 28 mei, 2019 - 10:53
menu's

Vergeet de fastfood ketens, maar maak zelf jouw burgers. Het is echt niet veel werk en bovendien is jouw versie net dat tikkeltje gezonder, als die van de frituur. Wist je trouwens dat als je ze iets kleiner maakt, je er een hapje van kan maken? Reken dan op maximum 50 gram per burger. Voor een normale burger rekenen we trouwens al snel 100 gram per burger. 

Er bestaan veggieburgers, klassieke burgers, exotische burgers, luxe burgers, visburgers, kippenburgers. Varieer met sausjes of de kruiding van de burger. Bak ze in de pan, gril ze op de barbecue of hou ze warm in de oven. Kortom, de mogelijkheden zijn gewoonweg eindeloos.


Beginnen doen we met de klassieker:
hamburger met frietjes. Ben je een kaasliefhebber, serveer het dan met een sneetje kaas. Ben je een grote kaasliefhebber, ga dan voor een dubbele cheeseburger. Hou je wel van wat krachtiger smaken, kies voor een hamburger met blauwe kaas en uienconfituur.


Het hoeft natuurlijk niet altijd klassiek te zijn. Ga voor iets exotisch en maak deze thaiburger, ideaal voor diabetici trouwens. Het moet natuurlijk niet altijd ongezond zijn. Deze burger met zelfgemaakte ketchup is wat betreft calorieën een echte meevaller. Wil je echt eens uitpakken, scoor dan met een luxe burger met Comté en truffel. Het moet natuurlijk niet altijd rundsvlees zijn. Een kalfsburger met venkel en sla is bijvoorbeeld een leuk alternatief. Ook kippenburgers met avocado en feta zijn superlekker.


Wie het liever zonder vlees heeft, helpen we graag met een zalmburger met wasabimayonaise. Dit recept valt trouwens ook goed mee van caloriëeën. Tenslotte hebben we voor de veggies een leuk alternatief. Wat dacht je van deze smakelijke veggieburger met asperges, basilicum en plattekaas? Nog een ideetje nodig? Ga voor een portobelloburger met look en geitenkaas! Klinkt lekker, niet? 

Je leest het, de mogelijkheden met burgers zijn écht eindeloos.

Alle recepten op een rijtje:

 1. Hamburger met frietjes
 2. Dubbele cheeseburger met frietjes
 3. Cheeseburger met blauwe kaas en uienconfituur
 4. Thaiburger met Aziatische salade  
 5. Gezonde burger met zelfgemaakte ketchup
 6. Luxe burger met Comté en truffel
 7. Kalfsburger met maïs, gemengde sla en gemarineerde venkel
 8. Kippenburger met avocado en feta
 9. Zalmburger met wasabimayonaise
 10. Vegetarische sojaburger met asperges en plattekaas
 11. Portobelloburger met geitenkaas