Caesar salad
Ingrediënten
-
1 el citroensap
-
6 ansjovissen (gezouten)
-
1 teentje look
-
1 dl olijfolie
-
4 dl arachideolie
-
1 el worchestersaus
-
1 el mosterd
-
1 ei
-
4 sneden wit brood
-
8 el parmezaankrullen
-
2 kroppen romeinse sla
-
peper en zout
-
6 el water
Bereiding
Snij het brood in blokjes. Giet de arachideolie in een anti-kleefpan. Wanneer de olie heet is: gooi de blokjes brood in de pan en roer geregeld door. Meng er eventueel op het einde een gehakt teentje look onder.
Doe het eitje en de mosterd in een maatbeker. Voeg de worchestersaus, arachideolie, olijfolie, citroensap, ansjovis en het water erbij. Mix alles vanuit het midden van de beker. Kruid naar smaak met peper, zout en look. Voeg eventueel extra citroensap bij naar smaak.
Snij de sla in stukken en leg in een grote schaal. Giet de dressing erover en meng met je handen. Werk af met de croutons en parmezaankrullen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be