Portobello burgers
Ingrediënten
-
6 hamburgerbroodjes
-
3 el lookolie
-
2 el olijfolie
-
2 ajuinen
-
10 cl cherry (xeres)azijn
-
2 tomaten, in plakjes gesneden
-
6 plakken harde geitenkaas
Bereiding
Verwijder het steeltje van de champignons en wrijf de hoedjes met een borsteltje volledig in met de lookolie (ook de binnenkant). Zorg dat de olie volledig is opgebruikt. Leg ze met de bolle kant naar boven in een vuurvaste schaal. Laat 15 minuutjes staan.
Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op het pak.
Snij de uien in ringen van een ½ cm dikte. Warm de olijfolie in een anti-aanbakpan op en doe er de ajuinringen bij. Giet er na 3 minuutjes de azijn bij. Laat 15 minuutjes op een heel zacht vuurtje sudderen tot ze mooi gekarameliseerd zijn.
Zet ondertussen de champignons onder een hete grill gedurende 8 minuten. Draai ze daarna om en laat nog eens 3 minuutjes verder bakken. Draai ze opnieuw om en leg er de plakjes geitenkaas op. Laat nog enkele minuutjes verder grillen tot de kaas een licht kleurtje begint te krijgen.
Snij de broodjes in twee, leg er de sla op, tomaat, portobello champigons en werk af met de ui.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be