Thaiburger met Aziatische salade
Ingrediënten
-
1 stengel citroengras
-
4 kleine rode chilipepertjes
-
2 teentjes knoflook
-
450 g rundergehakt
-
1 el geraspte gember
-
sap 1 citroen
-
2 el vissaus
-
4 el paneermeel
-
1 el olie
-
4 pistoles
voor de salade
-
4 lente-uitjes
-
sap 2 limoenen
-
2 liter vissaus
-
2 tl suiker
-
3 handenvol sojascheuten
-
2 el fijngehakte munt
Bereiding
Snijd het citroengras fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de chilipeper. Als je van pikant houdt, kan je de zaadjes mee gebruiken.
Snij de chilipeper in kleine stukjes. Snijd de knoflook fijn.
Neem een grote schaal en meng het gehakt met het citroengras, de chilipeper, knoflook, gember, het citroengras, de vissaus, korianderblaadjes en het paneermeel.
Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke porties en vorm er 4 hamburgers mee.
Bestrijk de hamburgers met wat olie.
Gril de hamburgers enkele minuten aan elke kant in een hete pan tot ze gaar zijn.
Halveer de kerstomaatjes en snipper de lente-uitjes fijn.
Meng het limoensap, de vissaus en suiker.
Hussel de kerstomaatjes, de lente-uitjes, de sojascheuten, de koriander en de munt door elkaar. Overgiet met de dressing.
Snijd de broodjes doormidden en beleg met de salade en een hamburger.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be