Overheerlijke ontbijttortilla’s

Ingrediënten

Dit kan iedereen
2 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Amerikaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Plet je avocado met het sap van 1 limoen en een goede snuif peper en zout en zet hem dan aan de kant. Schik de rest van je beleg op een bord: Tomaat, chili, korianderblaadjes en geraspte kaas.

  2. Warm de tortilla’s snel weer op in een hete, droge pan. Aan elke zijde 20 seconden, tot ze goed warm zijn. Wikkel ze in aluminiumfolie om ze warm te houden en ga intussen aan de slag met de eieren.

  3. Klop de eieren in een kom, samen met de gesneden lente-uitjes en een goede snuif peper en zout. Laat de boter smelten in een grote braadpan op een matig vuurtje en giet je eieren erin. Houd de pan een beetje schuin terwijl de eieren aan het bakken zijn. Als zich onderaan een laagje begint te vormen, ga er dan met een rubberen spatel door zodat je lapjes stevig gebakken ei krijgt tussen meer vloeibaar roerei. Hou het in de gaten en blijf er een minuutje zachtjes in roeren tot de eieren beginnen samenklonteren maar toch nog lopend genoeg zijn.

  4. Neem twee borden en leg op elk van de borden een warme tortilla. Verdeel de roereieren over beide tortilla’s, beleg ze met de tomatenblokjes en de geplette avocado en strooi er dan chili, koriander en geraspte kaas overheen. Leg er nog een tortilla bovenop en besprenkel die met chilisaus. Snijd de resterende limoen in stukjes om uit te persen en aanvallen maar.

0
Nog geen stemmen