Super krokante chickenburger
Ingrediënten
-
2 kipfilets
-
200 gr cornflakes (gemalen)
-
4 eiwitten
-
1 ei
-
3 el mayonaise
-
1 th lepel acaciahoning
-
1 th lepel gele currypoeder
-
4 sesambroodjes
-
peper
-
zout
Bereiding
Snij de filets in stukken en maal fijn in een cutter. Voeg een ei toe en kruid met peper en zout.
Maak nu bolletjes van het mengsel om er vervolgens platte burgers van te maken. Haal door het eiwit en vervolgens door de cornflakes zodat de filets helemaal bedekt zijn.
Frituur ze goud bruin in arachideolie of bak ze aan in een antikleefpan.
Meng de mayonaise, honing en de curry poeder voor een lekker sausje.
Snij de broodjes open leg eerst wat gesneden sla en komkommer gevolgd door de kip en het sausje.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be