Het lekkerste elftal: 11 gerechten voor een heerlijk voetbalfeest

Het lekkerste elftal: 11 gerechten voor een heerlijk voetbalfeest
maandag, 9 juli, 2018 - 14:53

Voetbal is een feest en zeker nu onze Belgen de halve finale van het WK spelen.

Voor de halve finale halen we alles uit de (koel)kast: 11 gerechten om er een heerlijk voetbalfeest van te maken. Nodig vrienden en familie uit, schuif de stoelen en zetels voor de tv en zet dit elftal op tafel. Succes verzekerd!

In doel: de Jenever-Mojito

In het doel zetten wij onze Jenever-Mojito. Een kan gevuld met een heerlijke cocktail. Sharing is caring.

Ontdek het volledig recept.

 

De verdediging: 1 cocktail, 2 hapjes

We werken met een driekoppige verdediging. Links en rechts twee hapjes: de spicy nacho's en de bruschette van Sandra. De nacho's werken we af met extra veel kaas en extra chili. De bruschette bestaan uit drie toastjes met tapenades op basis van olijf, gegrilde paprika en zongedroogde tomaat.

Centraal achterin staat een pittige cocktail. Deze cocktail is een mix van aardbei, limoensap en Belgische jenever. Kwestie van de Jenever-mojito wat extra te ondersteunen en tegenstanders helemaal af te schrikken.

 

 

Ontdek de recepten:

 

Het middenveld: 4 toppers

Op het middenveld vinden we vier sterkhouders. De flanken worden bemand door de minikaaskroketjes en worstenbroodjes. De kaaskroketjes zijn mozzarellabolletjes in een rood jasje. De worstenbroodjes zijn op basis van merguezworstjes en worden geserveerd met een pittig dipsausje.

Centraal vinden we de Russian Boulet en de braadworst met gekarameliseerde uitjes. De Russian boulet bestaat uit een kommetje vol gehaktballetjes in tomatensaus. Eentje bevat extra sambal. Wie proeft en heeft pech? De braadworst bakken we op de barbecue en serveren we met mosterddressing, uitjes en tomatensalsa. Heerlijk.

De kenners zijn het erover eens: dit middenveld is van wereldniveau.

 

 

Ontdek de recepten:

 

De aanval: 3 koele killers

Het scorend vermogen van ons elftal is nu al overal bekend. Hun schoten zijn koel, kil en dodelijk efficiënt. Links en rechts vinden we de chocolade-fruitspiesjes en aardbeienijsjes, beiden van Sandra Bekkari. Ze zijn gezond, eenvoudig te maken en lekker. Centraal en diep voorin vinden we het enige echte tricolore Belgische ijsjes. Deze ijsjes bestaan uit Oreo, mango en aardbei, een heerlijke combinatie.

 

 

Ontdek de recepten:

 

Geef toe, wat een naam, wat een gerechten, wat een kwaliteit. Met deze 11 gerechten wordt het gewoon een echt heerlijk voetbalfeest.

Hup, België, hup!

 

Toch liever een vervanger opstellen? Maak zelf jouw lekkerste elftal met één van onze vele gerechten.