Braadworst met mosterddressing en in bier gekarameliseerde uitjes
Ingrediënten
-
8 worsten
-
8 lange pistolets
-
3 el yoghurt
-
3 el mosterd
-
peper
-
zout
-
1 paprika
-
2 tomaten
-
1 kl chili
voor de ajuintjes
-
3 el olijfolie
-
2 witte uien
-
1 el bruine suiker
-
½ flesje donker bier
-
1 el sojasaus
Bereiding
Verhit de barbecue. Bak de worsten.
Verhit olijfolie in een pannetje. Voeg de fijngesneden uien toe. Stoof even aan tot ze beginnen kleuren. Blus met donker bier. Laat even inkoken. Voeg de bruine suiker toe en laat karamelisseren.
Meng voor de dressing yoghurt met mosterd.
Snij de tomaat en paprika in stukjes. Meng onder elkaar. Kruid met peper, zout en chilisaus.
Blus met sojasaus en laat nog even inkoken.
Draai de worsten om en bak nog even verder. Snij de broodjes middendoor.
Leg een worst in elk broodje. Garneer met tomatensalsa, uitjes en mosterddressing. Serveer optioneel met een slaatje. Smakelijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be