Braadworst met mosterddressing en in bier gekarameliseerde uitjes

Ingrediënten

  • 8 worsten
  • 8 lange pistolets
  • 3 el yoghurt
  • 3 el mosterd
  • peper
  • zout
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 1 kl chili

voor de ajuintjes

  • 3 el olijfolie
  • 2 witte uien
  • 1 el bruine suiker
  • ½ flesje donker bier
  • 1 el sojasaus

Zin in een barbecue? Vrienden op bezoek? Voetbal kijken? Redenen genoeg om lekkere braadworsten klaar te bakken. Serveer ze tussen een broodje en beleg met mosterddressing, pikante tomatensalsa en in bier gebakken uitjes. Een aanrader.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Verhit de barbecue. Bak de worsten.

  2. Verhit olijfolie in een pannetje. Voeg de fijngesneden uien toe. Stoof even aan tot ze beginnen kleuren. Blus met donker bier. Laat even inkoken. Voeg de bruine suiker toe en laat karamelisseren.

  3. Meng voor de dressing yoghurt met mosterd.

  4. Snij de tomaat en paprika in stukjes. Meng onder elkaar. Kruid met peper, zout en chilisaus.

  5. Blus met sojasaus en laat nog even inkoken.

  6. Draai de worsten om en bak nog even verder. Snij de broodjes middendoor.

  7. Leg een worst in elk broodje. Garneer met tomatensalsa, uitjes en mosterddressing. Serveer optioneel met een slaatje. Smakelijk.

0
Nog geen stemmen