Papillot van venkel met zeebarbeel en mousseline van cava

Ingrediënten

  • 1 scheut Pernod
  • 2 eierdooiers
  • cava
  • olijfolie
  • 1 dl geklaarde boter
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 1 venkel
  • bosje dragon
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snipper de venkel fijn en halveer de kerstomaten. Doe ze in een slakom. Voeg er ook de fijngehakte dragon blaadjes bij en kruid het geheel met peper en zout.

  2. Plooi en papillot van aluminium folie en vul ze met de groenten mengeling. Schik er de visfilets op en besprenkel alles met de pernod en olijfolie. Plooi de papillot dicht en laat garen op het vuur.

  3. Maak de mousseline door 2 dooiers te mengen met 4 halve eierdopjes cava. Kruid goed af met peper en zout en klop schuimig op een zeer matig vuurtje. Als de massa mooi ingedikt is, haal van het vuur en voeg er beetje bij beetje geklaarde boter bij tot je een dikke schuimige saus hebt. Scheur de papillotten open en oversaus.

4

Average: 4 (1 stem)