Risotto van quinoa met paddenstoelen en prinsessenboontjes
Ingrediënten
-
250 g quinoa
-
200 g kastanjechampignons, in plakjes
-
2 teentjes knoflook, geperst
-
200 g prinsessenboontjes
-
handvol peterselie
-
handvol muntblaadjes
-
150 ml witte wijn
-
500 ml kippenbouillon (500 ml heet water + 1 blokje kippenbouillon)
-
100 g mascarpone
-
peper en zout
Bereiding
Halveer de prinsessenboontjes en verwijder het harde uiteinde. Bak de helft van de look in olijfolie zacht. Voeg de champignons en boontjes toe en bak beetgaar. Kruid met peper en zout. Hou warm. Stoof het sjalotje met het resterende teentje look in olijfolie glazig. Voeg de quinoa toe en roerbak 1 minuut. Blus met de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen.
Voeg nu in delen en al roerend de bouillon toe. Voeg telkens wat bouillon toe als het vocht bijna opgedroogd is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Proef regelmatig of de quinoa gaar is. Mix ondertussen de verse kruiden met een flinke scheut olijfolie glad. Kruid met peper en zout.
Schep de kaas en mascarpone onder de risotto. Roer er ook voorzichtig de groenten onder. Schep de risotto op de borden, bedruppel met de kruidenolie en rasp er nog wat extra Parmezaanse kaas over.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be