Bosch

Viswaterzooi

Ingrediënten

Lekker veel vis en verse groentjes, overgoten met een heerlijke saus.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Spoel de mosselen en laat ze 10 minuten weken in koud water.

  3. Schil de aardappelen, spoel ze en kook in 15 minuten gaar in gezouten water.

  4. Snijd de vis in hapklare stukken en pel de scampi’s. Verwijder indien nodig het darmkanaal.

  5. Doe de vis in een ovenschotel, voeg ook de pantsers van de scampi’s en de mosselen toe.

  6. Voeg ½ glas witte wijn en ½ glas water toe en kruid af met peper en zout.

  7. Bedek met bakpapier en zet 12 minuten in de oven op 180°C.

  8. Spoel de groenten en snijd 2 wortelen, 2 selderstengels, het wit van 1 prei en 1 ui in grove stukken.

  9. Stoof de groenten aan in boter. 

  10. Haal de vis uit de oven en verwijder de pantsers. 

  11. Singeer de groenten met 1 el bloem. Blus met 1 glas witte wijn.

  12. Houd de vis op temperatuur in de oven en giet het vocht en de mosselen bij de groenten. 

  13. Laat de saus even opkoken en voeg 10 cl culinaire room toe.

  14. Kruid af naar smaak met peper.

  15. Giet de aardappelen af.

  16. Serveer de groenten met aardappelen en vis. Werk af met verse kervel en een schijfje citroen.

0
Nog geen stemmen