Pissaladière en salade niçoise
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C.
Meng 200 g yoghurt, 200 g bloem, een snuifje zout, 7 g bakpoeder en 2 gepureerde teentjes knoflook.
Kneed tot een homogeen deeg. Bol op en laat even rusten.
Snipper 5 uien fijn in halve maantjes en stoof ze glazig met een snuifje zout in olijfolie.
Zet het deksel op de pot en laat 10 minuten karameliseren.
Breng warm water aan de kook en kook 2 eieren gedurende 7 minuten.
Snijd 1 groene paprika, 3 pruimtomaten, 3 lente-uien en 4 artisjokharten in stukken.
Laat de eieren afkoelen onder koud stromend water.
Verwarm een grillplaat op een hoog vuur.
Rol het deeg uit tot de grootte van de grillplaat en bak het 2 minuten aan elke kant.
Voeg de gekarameliseerde uien toe en beleg met ansjovisfilets.
Ontpit de olijven en voeg toe. Zet dit 10 minuten in de oven op 220°C.
Hak een klein teentje knoflook en een ansjovisfilet zo fijn mogelijk.
Doe in een kom, voeg 3 el olijfolie, 1 el witte wijnazijn en zwarte peper toe. Meng.
Pel de eieren en snijd ze in kwartjes.
Werk de salade af met de vinaigrette, eieren en olijven.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be