Verse tagliatelle met wittewijn-tomatensaus en garnalen
Ingrediënten
-
400 g verse tagliatelle
-
300 g kerstomaatjes
-
4 teentjes knoflook, geperst
-
handvol basilicumblaadjes
-
1 el gedroogde oregano
-
200 ml witte wijn
-
350 g roze garnalen
-
peper en zout
Bereiding
Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Bak de look in olijfolie even aan. Halveer de kerstomaatjes en voeg ze toe. Blus, zodra ze zacht beginnen te worden met de witte wijn. Laat 10 minuten sudderen. Voeg de roze garnalen toe en breng op smaak met de oregano, citroenrasp, peper en zout. Laat nog even doorwarmen.
Giet de pasta af en meng onder de tomatensaus en de garnalen. Verdeel de pasta over de borden. Strooi er de garnalen over en werk af met wat basilicum. Serveer meteen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be