Ann Vertriest
Baba ganoush met granaatappel
Ingrediënten
-
3 grote aubergines
-
sap van 2 citroenen
-
1 dl Tahina (sesampasta)
-
1 busseltje platte peterselie
-
2 teentjes look
-
olijfolie
-
peper en zout
-
handjevol geroosterde pijnboompitten
-
handjevol granaatappelpitjes
Bereiding
Leg de aubergines op een grillplaat of brand ze boven een gasvlam totdat het vel zwartgeblakerd is en het vruchtvlees zacht aanvoelt (ong 25 min).
Pel de aubergines, plet het vruchtvlees met een vork.
Mix de auberginspuree met het citroensap, geperste look en Tahina totdat er een gladde pasta ontstaat. Breng op smaak met peper en zout en zet weg in de koelkast. de pasta zal nog ietsje opstijven.
Roer royaal olijfolie door de pasta en garneer rijkelijk met gehakte peterselie, granaatappelpitjes en geroosterde pijnboompitten.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be