Cappuccino van erwten met pancetta en foie gras

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Mix wat gedroogd eekhorentjesbrood tot een fijn poeder. Kook de diepvries erwtjes gaar in 2 liter water, samen met de fijngesnipperde ui. Laat dit gedurende een tiental minuten koken. Bak ondertussen fijne blokjes pancetta krokant en laat dit uitdruppen op een vel keukenpapier. Snij uit een vel brickdeeg strookjes van +/- 2cm x 15 cm en bestrijk deze met wat gesmolten boter en bestrooi met wat sesamzaadjes. Bak dit af gedurende 5 min. In een oven van 180°C.

  2. Giet de erwtjes af en spoel overvloedig met koud water. Dit is nodig om een mooie groene kleur te behouden. Voeg er een tiental blaadjes verse munt aan toe. Mix dit vervolgens en duw de brei door een zeef.

  3. Meng hiermee dan de bouillon tot je de gewenste dikte bekomt en breng dit kort voor het serveren terug aan de kook. Haal dit van het vuur en voeg er de ganzen- of eendenleverterrine aan toe. Deze zal volledig wegsmelten. Bijkruiden met peper en zout naar eigen smaak.

  4. Kook de champignons samen met de melk en de room. Verwijder de champignons en breng het melk-room mengels op smaak met peper en zout. Zet hier de mixer in en zorg voor een dikke laag schuim.

  5. Vul je tasjes met enkele blokjes pancetta en giet de tasjes voor 2/3 vol. Schep met een soeplepel een wolkje schuim en giet dit voorzichtig op het soepje. Werk af met wat poeder eekhorentjesbrood en serveer met het sesamkoekje.

5
Average: 5 (1 vote)