Heikki Verdurme
Cappuccino van erwt met king crab, grijze garnalen en serranoham
Ingrediënten
-
1 blik blikje king crab
-
3 dl kippenbouillon
-
200 gr diepvrieserwten
-
enkele blaadjes verse munt
-
2 dl room
-
250 gr grijze garnalen
-
enkele sneetjes serranoham
-
peper en zout
Bereiding
Laat de erwten samen met de munt 1 minuut koken in gezouten water. Giet af en laat schrikken in ijskoud water (voor de groene kleur). Pureer de munt en erwten en voeg de bouillon toe. Mix alles tot een gladde massa. Hou enkele volledige erwtjes apart.
Haal het mengsel door een puntzeef en smaak af met peper en zout.
Klop de room lichtjes stijf op.
Laat de serranoham in de oven drogen op 80°C gedurende 15 minuten.
Doe in een glaasje op voet een beetje garnalen, leg daarop enkele stukjes king crab (vooraf goed laten uitlekken). Leg hierop ook de hele erwtjes.
Overgiet met de erwtensoep. Breng een laagje room bovenop het soepje aan. Werk af met een muntblaadje en een stukje gedroogde ham als garnituur.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be