De Feestkeuken van Sofie: chocolademoussetaart met Oreo

Ingrediënten

  • 3 eiwitten (op kamertemperatuur)
  • 5 dl slagroom (40% vetgehalte)
  • 200 g Oreo koekjes
  • 300 g pure chocolade (min. 70% cacao)
  • Snufje zout

voor de afwerking

  • 8 Mikado's met witte chocolade
  • 200 g witte chocolade
  • 2 el roze peperbolletjes
Beginner
8 personen
Meer dan 90 minuten
Amerikaans

Bereiding

  1. Breng de helft van de room aan de kook. Haal van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe. Laat 2 minuten rusten en meng. Laat afkoelen.

  2. Verkruimel de Oreo’s fijn en meng ze zorgvuldig met de boter. Druk deze bereiding goed aan op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm van 18 cm diameter.

  3. Klop de rest van de room lobbig op. Meng met de gesmolten chocolade en roer dan onder de eiwitten, die je met het zout tot stevig schuim hebt geklopt. Giet in de bakvorm, strijk het oppervlak glad en laat minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

  4. Smelt de witte chocolade en doe hem in een spuitzak of in een papieren hoorntje. Schik de Mikado’s op een met bakpapier bedekte dienschotel. Spuit chocoladelijntjes over de Mikado’s om zo uiteindelijk een kerstboom te vormen. Werk af met de roze peper en laat minstens 2 uur in de koelkast opstijven.

  5. Ontvorm de taart en bestuif ze met cacao. Werk ze af met dennenboompjes en wat bloemsuiker en geef er de rest apart bij.

  6. TIP: Je kunt de Oreo’s vervangen door speculaas of andere zandkoekjes naar keuze. Monteer de bakvorm omgekeerd (met de holle kant van de bodem onderaan), zo is de taartbodem mooi vlak. Dompel het mes telkens in warm water en droog het af, zodat je mooi afgesneden stukken krijgt. 

0

Nog geen stemmen