De Feestkeuken van Sofie: Duo's van panna cotta met mango en vanille

Ingrediënten

voor de afwerking

Sofie maakt duo's van panna cotta met mango en vanille.

Beginner
8 personen
Meer dan 90 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Laat 2 x 3 gelatineblaadjes apart in koud water weken.

  2. Breng de room, de suiker en het vanillearoma zachtjes aan de kook. Haal van het vuur, voeg 3 uitgewrongen gelatineblaadjes toe en laat 10 minuten rusten. Voeg 200 g mangostukken toe en mix fijn. Zeef en giet in een karaf.

  3. Rasp de zeste van de limoenen heel oppervlakkig. Doe ze in een steelpan met de kokosroom en breng zachtjes aan de kook. Haal van het vuur, voeg 3 uitgewrongen gelatineblaadjes toe en laat 10 minuten rusten. Zeef en giet in een karaf.

  4. Zet glazen schuin in een muffinbakvorm en verdeel er de mangoroom over. Laat 1 uur in de koelkast opstijven. Zet de glazen recht en giet er de andere bereiding in. Laat nog minstens 1 uur opstijven.

  5. Mix de rest van de mango en het sap van 1 limoen met een staafmixer en overgiet de panna cotta met deze coulis.

  6. Bak de tablet witte chocolade 8 minuten goudbruin in de oven op bakpapier (voorverwarmd op 170 °C) en laat ze afkoelen. Breek de chocolade in grote kruimels. Haal met een parisiennelepeltje kleine bolletjes uit de appel. Besprenkel ze met citroen. Snijd de ongeschilde mango in stukken en karamelliseer ze met een brander of onder de grill van de oven.

  7. Werk de panna cotta met al deze elementen af en dien koel op.

  8. Tip: Normaal is kokosroom zoet genoeg en hoef je er geen suiker aan toe te voegen, maar je mag er naar eigen smaak een beetje suiker aan toevoegen wanneer je hem opwarmt. Je kunt de panna cotta zonder probleem een dag op voorhand klaarmaken om meer tijd te hebben op D-day.

0
Nog geen stemmen