De Feestkeuken van Sofie: Taartjes met rode biet en verse kaas
Ingrediënten
-
1 ei
-
2 pakken gekookte rode bieten (2 x 500 g)
-
300 g Philadelphia Original
-
1 el ciderazijn
-
4 el olijfolie
-
1 bosje bieslook
-
1 rol kruimeldeeg (Herta)
voor de salsa
-
250 g aardpeer
-
15 cl koolzaadolie
-
Peper en zout
voor de afwerking
-
3 el pistachenoten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Hak de sjalotten fijn en fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een steelpan met 2 el olie. Voeg de azijn toe en laat volledig inkoken. Laat afkoelen.
Meng de Philadelphia met de gehakte bieslook, zout en peper. Snijd de rode bieten in plakjes.
Snijd het kruimeldeeg in 4 en snijd ze nog lichtjes in om ze ronder te maken. Leg een flinke eetlepel kaas in het midden van elk vel, voeg sjalotten toe en vorm een hoopje.
Leg er plakjes rode biet rond en smeer ze in met olijfolie. Plooi de zijkanten van het deeg naar binnen en smeer in met losgeklopt ei. Bak 35 min goudbruin in de oven.
Meng de koolzaadolie, de geraspte citroenzeste en het citroensap. Schil de aardperen en snijd ze in fijne brunoise. Meng ze met de dressing en voeg de granaatappelpitjes toe; kruid met zout en peper.
Hak de munt en de pistachenoten.
Bestrooi de taartjes met munt en pistachenoten en dien ze heel warm op met de salsa.Tip: je kunt de taartjes met een stukje keukentouw vastbinden voor je ze bakt.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be