5 eenvoudige hapjes voor oudjaar

Ingrediënten

Oregano-parmezaantuiles

  • 200 gr parmezaan
  • 1 el gedroogde oregano

Crostini met verse pesto en chorizo

  • 1 potje ontpitte zwarte olijven
  • 1 ciabatta
  • 1 bussel basilicum
  • peper en zout
  • 1 dl olijfolie
  • 50 gr geraspte parmezaan
  • 50 gr geroosterde pijnboompitten
  • 100 gr sneetjes chorizo

Popcorn met paprika

  • 100 gr maïs om popcorn van te maken
  • Maïsolie
  • 1 el paprikapoeder

Geitenkaasbolletjes met karamel en verse gekonfijte abrikozen

  • 200 gr geitenkaas
  • sweet mix caramel
  • 6 verse abrikozen
  • 4 sneetjes parmaham

Komkommergazpacho

  • 1 komkommer
  • 2 el yoghurt
  • peper en fleur de sel
  • olijfolie
  • sap van een halve limoen
  • gedroogde kruiden

Zoek je nog een lekker en snel hapje voor oudjaar of Nieuwjaar? We geven je er vijf.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Voor de oregano-parmezaantuiles: zet de serveerringen op het bakmatje en strooi er de parmezaanse kaas in. Besprenkel met gedroogde oregano. Haal de serveerringen weg en leg satéstokjes in de koekjes, zoals bij een lolly. Zet 8 minuten in de oven.

  2. Voor de crostini: snij het ciabattabrood in plakjes (en rooster eventueel). Maak de pesto: doe een bussel basilicum, geroosterde pijnboompitjes, parmezaan en 1 dl olijfolie in een blender. Kruid af met peper en zout. Bestrijk de broodjes met pesto. Rol de plakjes chorizo op en prik met een olijfje in de crostini. Serveer in cupcakepapiertjes.

  3. Voor de popcorn: laat wat maïsolie warm worden in een kookpotje. Voeg de maïs toe en zet een deksel op de pot. De maïs zal beginnen openspringen. Bestrooi de popcorn met paprikapoeder. Serveer de popcorn in lepels.

  4. Voor de geitenkaasballetjes: snij de abrikozen in stukken, haal de pit eruit en leg in een ovenschaal. Zet in een oven van 180°C, ongeveer 15 minuten. Snij de parmaham in fijne plakjes. Snij de geitenkaas in stukjes en rol tot bolletjes. Doe Sweet Mix Caramel op een bord en wentel de geitenkaasbolletjes hierin. Haal de abrikozen uit de oven. Serveer de geitenkaasballetjes met de warme abrikozen en een plakje parmaham in aperitiefschaaltjes.

  5. Voor de komkommergazpacho: snij de komkommer in stukjes en doe in de blender, samen met 2 eetlepels yoghurt, een flinke scheut olijfolie, het sap van een halve limoen, peper en fleur de sel. Mix stevig. Ga met de halve limoen over de rand van de glaasjes, en dop in gedroogde kruiden naar keuze. Ze krijg je een mooi kruidenrandje op de glazen. Schenk de gazpacho in de glaasjes en serveer ijskoud.

0
Nog geen stemmen