Eenvoudig en lekker: scampi in bladerdeeg

Ingrediënten

Nog op zoek naar een lekker hapje? Serveer deze scampi met een pittig dipsausje. Zoek je nog een lichte lunch? Maak een lekker slaatje en werk af met de scampi! Smakelijk!

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Pel de scampi en laat het staartje eraan. Kruid ze met peper en zout.

  2. Bebloem het aanrecht en rol het bladerdeeg uit. Rol het deeg iets dunner met een deegrol. Snij vierkantjes uit het bladerdeeg. Leg de scampi erop. Bestrooi met wat looksnippers en gehakte peterselie.

  3. Vouw het deeg dicht en kleef de uiteinden aan elkaar met eigeel. Snij eventueel overschotjes van het deeg af. Beboter een bakplaat en leg de scampi erop. Zet dit in een voorverwarmde oven van 200°C, gedurende 10 minuten.

5
Average: 5 (1 vote)

Scampi in bladerdeeg

1. Werk met grote scampi
2. Bak de scampi niet voor
3. Rol het bladerdeeg uit
4. Bak de scampi in de oven

SOS Piet 5

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020998566