Snelle hapjes: cannelloni, croque, praline en rilette

Ingrediënten

  • peper en zout

Cannelloni van zalm

  • 4 sneetjes (gerookte) zalm
  • een paar takjes bieslook
  • 1 scheutje room

Praline van Carpaccio en ganzenlever

  • 1 snee ganzenlever
  • 2 el truffelpasta
  • carpaccio van rund

Kerstomaat crevette

Hamrillette met mosterd – brickdeeg

  • 1 scheutje room
  • 1 el graanmosterd
  • 150 g rilette van ham
  • brickdeeg
  • 1 scheut arachideolie

Croque

  • 4 sneetjes pancetta
  • 8 sneetjes brood
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie

Zoek je nog een hapje voor oudjaar? Deze hapjes zijn snel klaar, niet zoveel werk en superlekker.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Croque: Leg op vier sneetjes brood de  pancetta en mozzarella. Kruid met peper en zout. Bak in het croque-monsieur toestel, en snij de croque in 4. Werk af met een paar druppels olijfolie.

  2. Kerstomaat-crevette: Snijd de topjes van de kerstomaten, haal ze leeg en vul ze met wat mayonaise en verse garnaaltjes. 

  3. Praline van carpaccio en ganzenlever: Rol een stukje ganzenlever in carpacciovlees. Kruid met peper en zout en versier met truffelpuree. 

  4. Krokantje van brickdeeg met rilette van ham: bak de brickdeeg in de olie. Meng de rilette met een lepel mosterd. Voeg wat room toe en fijngesneden bieslook. Kruid met peper en zout en meng goed. Snij rondjes uit het brickdeeg. Lepel de rilette op de brickdeeg. Snij in twee en serveer als een wafeltje.

  5. Cannelloni van zalm: Cutter de helft van de zalm met wat room, kruid met peper en zout. Rol ze in de gerookte zalm en leg de canneloni in het schaaltje, versier met bieslook en eventueel een paar druppels room.

  6. Soepje met garnalen: heb je nog wat soep over? Doe het in een glaasje, werk af met garnaaltjes en een takje peterselie en serveer koud of warm.

0

Nog geen stemmen