Snelle hapjes: cannelloni, croque, praline en rilette
Ingrediënten
-
peper en zout
Croque
-
4 sneetjes pancetta
-
1 bol mozzarella
-
8 sneetjes brood
-
Italiaanse kruiden
-
olijfolie
Hamrillette met mosterd – brickdeeg
-
1 scheutje room
-
1 el graanmosterd
-
150 g rilette van ham
-
brickdeeg
-
1 scheut arachideolie
Kerstomaat crevette
-
1 handvol garnalen
-
4 tl mayonaise
Praline van Carpaccio en ganzenlever
-
1 snee ganzenlever
-
2 el truffelpasta
-
carpaccio van rund
Cannelloni van zalm
-
4 sneetjes (gerookte) zalm
-
een paar takjes bieslook
-
1 scheutje room
Bereiding
Croque: Leg op vier sneetjes brood de pancetta en mozzarella. Kruid met peper en zout. Bak in het croque-monsieur toestel, en snij de croque in 4. Werk af met een paar druppels olijfolie.
Kerstomaat-crevette: Snijd de topjes van de kerstomaten, haal ze leeg en vul ze met wat mayonaise en verse garnaaltjes.
Praline van carpaccio en ganzenlever: Rol een stukje ganzenlever in carpacciovlees. Kruid met peper en zout en versier met truffelpuree.
Krokantje van brickdeeg met rilette van ham: bak de brickdeeg in de olie. Meng de rilette met een lepel mosterd. Voeg wat room toe en fijngesneden bieslook. Kruid met peper en zout en meng goed. Snij rondjes uit het brickdeeg. Lepel de rilette op de brickdeeg. Snij in twee en serveer als een wafeltje.
Cannelloni van zalm: Cutter de helft van de zalm met wat room, kruid met peper en zout. Rol ze in de gerookte zalm en leg de canneloni in het schaaltje, versier met bieslook en eventueel een paar druppels room.
Soepje met garnalen: heb je nog wat soep over? Doe het in een glaasje, werk af met garnaaltjes en een takje peterselie en serveer koud of warm.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be