Eenvoudige feesthapjes
Ingrediënten
Ovenschaaltjes met rillettes van zalm
-
200 g verse zalm
-
150 g gerookte zalm
-
40 g boter
-
1 el dille
-
1 ui
-
1 tl limoen
-
4 grissini's
Toastjes met geitenkaas – komkommer – walnoten
-
toastbrood met granen
-
geitenkaas
-
komkommer
Toastjes met foie gras – vijgenconfituur
-
briochebrood
-
foie gras
-
vijgenconfituur
-
fleur de sel
Kaasspiraaltjes
-
1 rol bladerdeeg
-
comté
-
mimolette
Bereiding
Ovenschaaltjes met rillettes van zalm: Laat de zalm 5 min. in een court-bouillon koken. Laat de zalm uitlekken en afkoelen en mix met de gerookte zalm en zachte boter. Voeg dille, een ui en limoen toe. Verdeel deze homogene bereiding over de ovenschaaltjes. Steek in elk schaaltje een half grissinistokje.
Toastjes met geitenkaas – komkommer – walnoten: Besmeer de sneetjes brood met geitenkaas. Snijd ze in 4. Leg op elk toastje een dun komkommerschijfje en een halve gepelde walnoot.
Toastjes met foie gras – vijgenconfituur: Rooster de sneetjes brood en besmeer ze met wat vijgenconfituur. Snijd ze in 4, leg er een dun plakje foie gras op en bestrooi met een snuifje fleur de sel.
Kaasspiraaltjes: Snijd repen van 2cm breed en 5cm lang uit uw bladerdeeg. Draai deze repen ineen. Rasp op de ene helft comté en op de andere helft mimolette. Zet in de oven op 200° en laat bakken totdat ze een mooi kleurtje hebben.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be