Crostata met appelsien en confituur
Ingrediënten
-
150 g boter (koud)
-
150 g bloemsuiker
-
300 g bloem (00)
-
3 eidooiers
-
1 snuif zout
-
zeste van appelsien
-
½ kl kaneel
-
700 g confituur
Bereiding
Doe boter, kaneel, bloemsuiker, bloem, zout, zeste van appelsien in een cutter. Cutter fijn.
Voeg de dooiers toe en cutter onder elkaar. Stort uit in een kom. Kneed tot een homogene bol.
Wikkel de bol in folie. Laat twee uur opstijven in de koelkast. TIP: Je kan dit tot twee maanden bewaren in de diepvries.
Eenmaal opgesteven, klop plat. Rol uit. Gebruik extra bloem, mocht het kleven. Rol uit tot een vel van 4mm dun.
Vet de bakvorm in met boter. Leg het vel deeg over een deegrol en verschuif zo naar de bakvorm. Leg het in de bakvorm en druk de randjes goed aan. Prik met een vork in het deeg, zodat het gleijkmatig bakt.
Verwijder het overtollig deeg. Snij 1 cm van de rand af. Rol uit en steek er vormpjes naar keuze uit bv. hartjes of sterretjes.
Lepel confituur over het deeg. Verdeel de vormpjes over de confituur. Strijk in met dorure (ei+melk).
Bak de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Haal uit en laat volledig afkoelen. Eet dan pas op. Smakelijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be