Bake My Day: Snickerstaart van Sofie Dumont

Ingrediënten

voor de cake

voor de pinda-cheesecakevulling

  • 200 g pindaboter
  • 200 g roomkaas
  • 3 eetlepels bloemsuiker
  • 1 vanillestokje

voor de afwerking

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 1 handvol pindanoten
  • Chocoladefantasie (Dr. Oetker)
  • Gesmolten chocolade

Elke week bakt Sofie Dumont een heerlijke taart in Bake My Day. Deze week maakt ze een verrukkelijke Snickerstaart: een tulbandcake afgewerkt met chocolade, caramel en nootjes. Krijg je na het zien van de video zin om de taart zelf te maken? Check dan zeker het recept!

Sofie verraste er Gers Pardoel mee. De video van haar bezoek aan Gers kan hier bekijken.

Gevorderde
6 personen
Meer dan 90 minuten
Amerikaans
Dr. Oetker

Bereiding

  1. Maak eerst het deeg. Smelt de boter samen met de chocolade op een zacht vuurtje.

  2. Meng de suiker, vanillesuiker en de melk onder elkaar met een garde. Vermeng dit onder de gesmolten chocolade.

  3. Meng de bloem, het cacaopoeder, een half zakje bakpoeder en een snuifje zout en zeef alles zodat je geen klonters krijgt.

  4. Vermeng dit ook onder het deeg. Roer goed met een garde tot je een mooi egaal deeg hebt.

  5. Vet de tulbandvorm in met bakspray en vul de vorm op met het deeg.

  6. Bak de taart gedurende 60 minuten op 170 °C en laat helemaal afkoelen op een taartrooster.

  7. Maak intussen de vulling. Rooster de pindanoten in een droge pan en laat ze afkoelen. Hak ze grof. 

  8. Maak dulce de leche (caramel) door het blik gecondenseerde melk 3 uur in een pan kokend water te zachtjes te laten koken. Let op: het blik moet helemaal onderstaan, anders ontploft het blikje!

  9. Mix voor de pinda-cheesecakevulling de roomkaas met de pindaboter en de bloemsuiker en het uitgeschraapte merg  van een vanillestokje met de mixer tot een egale, gladde massa.Doe dit in een spuitzak.

  10. Snijd de afgekoelde tulbandcake doormidden en spuit toefjes van de vulling op de cake. Verdeel er de geroosterde pindanoten over en spuit er met een spuitzak met een klein mondje de afgekoelde dulce de leche en gesmolten chocolade over. Herhaal dit voor beide lagen.

5

Average: 5 (1 stem)

Bake My Day

In Bake My Day bakt Sofie een taart voor een persoon, die even verwend mag worden.

 

Ontdek alle taartrecepten van Sofie Dumont uit Bake My Day.