Bake My Day: Zwartewoudtaart van Sofie Dumont
Ingrediënten
voor de biscuit
-
30 g cacaopoeder
-
3 eierdooiers
-
100 g bloem
-
120 g rietsuiker
-
Bakspray (Dr.Oetker)
voor de vulling van de taart
-
500 ml koude room
-
1 pakje Klopfix (Dr. Oetker)
-
1 zakje vanillesuiker Bourbon (Dr. Oetker)
-
1 rumaroma (Dr. Oetker)
-
1 pot noordkrieken op sap
-
1 zakje gelatinepoeder
voor de versiering
-
200 g chocoladekrullen (Dr. Oetker)
-
1 pot maraschinokersen met steel
Bereiding
Maak eerst de biscuit. Klop de eieren en de suiker luchtig.
Zeef de bloem, het cacaopoeder en spatel dit onder het eimengsel.
Vet de bakvorm in met Bakspray.
Giet het deeg uit in de bakvorm.
Strijk egaal en bak 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190 °C.
Laat op een taartrooster afkoelen.
Maak nu de vulling. Klop de room stijf met alle ingrediënten.
Vermeng een scheutje van het sap van de krieken met het gelatinepoeder in een pannetje. Voeg de rest van de krieken erbij en laat even opkoken.
Laat de krieken met het sap afkoelen op een koele plaats.
Snijd de afgekoelde biscuit in 3 schijven.
Op eerste laag gaan krieken. Op de tweede laag gaan slagroom en chocoladeschilfers en op de derde laag de slagroomvulling, chocoladeschilfers en maraschinokersen. 'Sauceer' elke laag met een beetje sap van de krieken.
Strooi er bloemsuiker en cacaopoeder over.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be