Bake My Day: Zwartewoudtaart van Sofie Dumont

Ingrediënten

voor de biscuit

voor de vulling van de taart

  • 500 ml koude room
  • 1 pakje Klopfix (Dr. Oetker)
  • 1 zakje vanillesuiker Bourbon (Dr. Oetker)
  • 1 rumaroma (Dr. Oetker)
  • 1 pot noordkrieken op sap

voor de versiering

  • 200 g chocoladekrullen (Dr. Oetker)
  • 1 pot maraschinokersen met steel

Sofie Dumont verrast Martine Jonckheere in Bake My Day met een heerlijke Zwartewoudtaart, bomvol chocolade. Moeilijk om te maken? Welnee, met dit recept lukt het altijd. 

Tip: Gebruik een ronde springvorm voor het bakken van de biscuit.

4 personen
Belgisch

Bereiding

  1. Maak eerst de biscuit. Klop de eieren en de suiker luchtig.

  2. Zeef de bloem, het cacaopoeder en spatel dit onder het eimengsel.

  3. Vet de bakvorm in met Bakspray.

  4. Giet het deeg uit in de bakvorm.

  5. Strijk egaal en bak 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190 °C.

  6. Laat op een taartrooster afkoelen.

  7. Maak nu de vulling. Klop de room stijf met alle ingrediënten.

  8. Vermeng een scheutje van het sap van de krieken met het gelatinepoeder in een pannetje. Voeg de rest van de krieken erbij en laat even opkoken.

  9. Laat de krieken met het sap afkoelen op een koele plaats.

  10. Snijd de afgekoelde biscuit in 3 schijven.

  11. Op eerste laag gaan krieken. Op de tweede laag gaan slagroom en chocoladeschilfers en op de derde laag de slagroomvulling, chocoladeschilfers en maraschinokersen. 'Sauceer' elke laag met een beetje sap van de krieken.   

  12. Strooi er bloemsuiker en cacaopoeder over.

5
Average: 5 (1 vote)

Bake My Day

In Bake My Day bakt Sofie een taart voor een persoon, die even verwend mag worden.

 

Ontdek alle taartrecepten van Sofie Dumont uit Bake My Day.